Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Fatura olarak PDF gönderip, gün sonu toplu fatura kesmek mümkün mü?

Yeni Üye
    Nereden
    İstanbul

Question Fatura olarak PDF gönderip, gün sonu toplu fatura kesmek mümkün mü?

Merhaba,

Konu üzerine bilgim olmadığı ve net bir cevap bulamadığımdan soruyorum.
    Teknoloji üzerine çalışan bir şahıs şirketi kurmak istiyorum. Ancak öncesinde kendi fatura işlerim için yazılım hazırlamam gerekiyor.

İşim gereği internet üzerinden yapılacak reklam işleri için küçük miktarlarda çok sayıda fatura kesmem gerekecek.

Gerçek fatura yerine PDF ya web sayfasında bir yazı göstersem, bu kesmediğim faturalar için de gün sonu toplu fatura kessem uygun olur mu?

Not: Alıcı bu belgeyle vergi iadesi alabilir diye okumuştum.

Moderatör hadisat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kartal/İstanbul
    sayın efkant VUK.nununa göre bu dediğinizin bir geçerliliği yoktur ama konuyu daha açarsanız nasıl ve nasıl olabileceği ile ilgili tartışalım kanuni boyutunu ama şunu belirteyim toplu fatura ile tam olarak ne demek istiyorsunuz onuda açmanız lazım,kolay gelsin.
    Hüseyin GÖCEN/Serbest Muhasebeci Mali Müşavir
    '' Yaradılanı Severiz Yaradandan Ötürü''

Müdavim Üye
    Nereden
    Ankara
    Alıntı hadisat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sayın efkant VUK.nununa göre bu dediğinizin bir geçerliliği yoktur ama konuyu daha açarsanız nasıl ve nasıl olabileceği ile ilgili tartışalım kanuni boyutunu ama şunu belirteyim toplu fatura ile tam olarak ne demek istiyorsunuz onuda açmanız lazım,kolay gelsin.
    Hüseyin Bey, anladığım kadarıyla arkadaş küçük küçük bir sürü fatura kesmek yerine fatura alıcılarına resmi geçerliliği olmayan pdf çıktıları göndereyim, bunları da toplu olarak günün sonunda tek bir fatura halinde keseyim istiyor.

Tam olarak yazar kasayı tarif ediyorsunuz aslında. Yazar kasa da gün boyunca ufak tefek yüzlerce fatura kesmek yerine tek tek fiş keser, günün sonunda da kayıtlara geçmesi için bunların toplamını özet halinde verir.

Yazar kasa kullanma mecburiyetiniz olmadığı halde yazar kasa kullanmak istediğinizde kullanabiliyor musunuz bilmiyorum ama tarif ettiğiniz şeyi yazar kasa karşılar.
    SMMM Bora G.

Yeni Üye
    Nereden
    İstanbul
    Merhaba,

Açıklamanız için teşekkür ederim bayıkboncuk . Tam olarak anlatmak istediğim buydu.
    Aylar önce konuyu araşıtırırken mükelleflerin internet üzerinden yaptıkları ödeme karşılığında (reklam vb. ödemesi) ödemeyi gösteren bir internet çıktısının, vergi muafiyeti için firma gideri göstermeye yettiğini okudum.
    Bende bana gün içinde küçük miktarlarda ödeme yapacak bir çok şirket için internet üzerinde ödemenin alındığına dair bir yazıyı e-posta ile göndermem ve aynı yazar kasa gibi gün sonu toplu fatura kesmem mümkün olur mu?

İlginiz için çok teşekkür ederim.
    Şahıs firması kurmayı düşünüyorum. Bu konularda çok yüzeysel bilgim vardı. 9 aydır tek başıma çalışıp geliştirdiğim projemin benzerinin büyük bir firma tarafından geliştirilen benzerinin haftasonu tanıtımını izledim. Reklamları ve cep telefonu uygulamasını tanıtacak personelleri var. Bu yüzden şimdilik planlarım ve hayallerim altüst oldu. Yine de çok teşekkür ederim.

Müdavim Üye
    Eğer internet hizmetinden tr de faydalanılıyorsa vergi var.
    Kendini Bil Kendini

Müdavim Üye
    Nereden
    Balıkesir-Gönen
    Arkadaşım istediğin gibi bir vergileme yoktur.Islak imzalı fatura aslını ödeme yapan herkese göndermen gerekir.Çünkü vergi mükellefi olan herkes fatura almak vermek zorundadır.Toplu fiş fatura sadece tüketime yönelik küçük işlerde çay kahve gibi bazı mükellefle tanınmış elleri ıslak her bardağa bir fiş zor olur diye düşünülmüş.Sipariş verilirken alıcnını vergi nosunuda isteyen bir siten online satış yapan firmalarca kullanılıyor Yazılımla otomatik fatura kesilip zarflanabiliyor.Hayırlı olsun iyi çalışmalar.

Yeni Üye
    Nereden
    İstanbul

Teşekkür

Alıntı hasan er Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşım istediğ...
    Cevaplar için herkese teşekkürler.

Artık konu kafamda netleşti. Böyle birşey mümkün değil. Faturaları gün sonunda sistem üzerinde kesip, zarflayarak postalayıcam. Aynı Hasan arkadaşımızın önerdiği gibi.

Yeni Üye
    Nereden
    İstanbul
    Konuyu tam açıklayan resmi bir kaynak buldum. Gib.gov.tr'den.
    Benim muhatabım olacak firmalar aşağıdaki yazıda Nihai Tüketici tanımına zaten uymuyor. Bu yüzden 5 TL için de fatura kesip göndermeliyim, 50 TL için de..

Konuyu araştıran başkaları olursa diye buraya yazıyorum.

Hangi belgeleri nasıl düzenleyeceksiniz?

1. Fatura

Sattığınız mallar ve yaptığınız hizmetler karşılığında düzenlemek zorunda olduğunuz bir belgedir.

Nihai tüketicilere olan satış tutarınızın 800 TL'nin altında kalması halinde, söz konusu satışı perakende satış fişi ya da ödeme kaydedici cihaz kullanıyor olmanız durumunda ödeme kaydedici cihaz fişi ile belgelendirmeniz mümkün olup ayrıca fatura düzenleme zorunluluğunuz bulunmamaktatır.

Ancak nihai tüketicilerin 800 TL'nin altında kalan alışverişleri için fatura talep etmesi durumunda fatura düzenleme mecburiyetiniz bulunmaktadır.

Nihai tüketici kavramı bir mal veya hizmeti ticari bir amacı olmadan kendisi ya da ailesi için edinen, kullanan veya yararlanan kişileri ifade etmektedir.

Fatura düzenlenmesi ile ilgili daha detaylı bilgi almak için lütfen buraya tıklayınız.

Kullanacağınız faturaları Maliye Bakanlığı ile anlaşmalı bir matbaaya bastırabilir ya da hazır fatura ciltlerini noterde onaylatarak kullanabilirsiniz.

Kullandığınız faturalar 385 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde açıklandığı şekilde düzenlenmiş olan "iade bölümünün" yer aldığı faturalar olmalıdır ve en az iki örneğinin müşteriye malla birlikte gönderilmesi gerekmektedir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bu Konu için Etiketler