Üstat, yabancı ortak kimlik yok, pasaport ile şirket açtık. Firma e fatura ya geçecek mali mühür başvuru yapamıyorum.
Kendi internet bankacılığımdan yapiyorum bu sefer yetkili gözükmüyorsun diye hata veriyor.
Üstat, yabancı ortak kimlik yok, pasaport ile şirket açtık. Firma e fatura ya geçecek mali mühür başvuru yapamıyorum.
Kendi internet bankacılığımdan yapiyorum bu sefer yetkili gözükmüyorsun diye hata veriyor.
SMMM.AŞKIN BULDUK
Buradan alıntıdır.
https://www.instagram.com/p/DOnlPAqDE5u/
%100 Yabancı Ortaklı Şirketlerde Mali Mühür Talebi
Yeni Uygulama
Dijital Vergi Dairesi’nde dilekçeler bölümüne “Yönetici Değişikliği Dilekçesi” eklendi.
%100 yabancı ortaklı şirketler için mali mühür talebi bu dilekçe üzerinden yapılıyor.
İşleyiş
1. Konuya ilişkin açıklayıcı dilekçe hazırlanır, ekine vekaletname örneği PDF eklenir.
2. Dilekçe vergi dairesine iletilir.
3. Vergi Dairesi, firmanın ticaret sicilinde yetkili olarak gösterilen T.C. uyruklu kişiyi kayıtlara ekler.
4. Bu işlem tamamlandıktan sonra internet üzerinden aynı yetkili kişi adına mali mühür talebinde bulunulur.
Özetle:
Yabancı ortaklı şirketler için mali mühür başvurusu T.C. vatandaşı olan yetkili üzerinden yapılır. Süreç artık Dijital Vergi Dairesi üzerinden, dilekçe ve vekaletname ekleri ile yürütülmektedir.