Toplam 5 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 5 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Mali Müşavirler de Kredi Danışmanı Olmalı mı?

Yeni Üye

Mali Müşavirler de Kredi Danışmanı Olmalı mı?

Son dönemde birçok eski bankacı, şirketlere kredi danışmanlığı vererek yüksek gelirler elde ediyor. Mali tabloların daha anlaşılır, daha güçlü sunulmasını sağlayarak işletmelerin krediye erişimini kolaylaştırıyorlar.

Oysa bu sürecin tam merkezinde olan, defterleri tutan, tabloları hazırlayan kişiler mali müşavirler. Resmî yetkileri de varken neden bu alana daha fazla girmiyorlar?

Sizce:

Mali müşavirler de “krediye hazırlık raporu” ve benzeri hizmetleri sunmalı mı?

Bankalar açısından eski bankacıların deneyimi mi yoksa mali müşavirlerin resmî otoritesi mi daha değerli olur?

Bu alan meslek için yeni bir gelir modeli olabilir mi?

Görüşlerinizi merak ediyorum.

Müdavim Üye
    Nereden
    İstanbul
    bizim binbir emekle yaptığımız bilançolar için bizlere üç kuruş fazla vermeye elleri titreyen mükellefler
    bankacı eskilerine aylık on binleri verirken son derece bonkör oluyorlar bir de üstüne üstlük teşekkür ederler
    heee birde bu bankacı eskileri bilançonun orası böyle olmuş burası şöyle olmuş şöyle yap böyle yap diye ukalalık yapmaktanda geri kalmazlar

birde avukatların işten ayrılırken 3 sayfa arabulucuk sözleşmesi içinde geçerli bu olay..
    biz ibraname yazıp gönderiyoruz yazıyı alıyoruz tek kuruş yok avukat yazdımı vaay 5-10 bin hatta kıdem tazminatı yüksekse birde bunun üstünden arabuluculuk ile yollarını bulurken biz ibraname için 1.000 TL ver desek ortalık ayağa kalkar

bittimi bitmedi
    birde İK adı altında bordrolama yapan firmalar var bunlar için giriş çıkış bordrolama süreçlerine bir ton para öderlerken bizim yaptığımız bordrolar için tek kuruş para vermezlerrrrrr

bu iş güvenliği firmaları içinde & kvkk ile ilgili firmalara ödenen ücretler içinde gibi gibi bir sürü sektör eklenerek bizim yaptığımız işlerin içinde ayrı bir sektör gerek devlet eliyle gerekse piyasa içinde oluşması sonucunda bir sürü yancı çıktı

yıllardır kaç tane firmamda bu olayı yaşadım benim görüşüme göre biz aynı işleri yapsak dahi elleri ceplerine gitmez dostum

iyi çalışmalar

Yeni Üye
    Sevgili üstadım, bu durumda çuvaldızı kendimize batırmamız gerekmez mi? Herkes hakkını alıyor ama mali müşavir almıyorsa kendimize de dönüp bakmalıyız.

Müdavim Üye
    Nereden
    İstanbul
    değerli üstadım

kendimize bakmalıyız tabikidi yinede piyasada benim dediğim gibi çoooook hakkı yenilen smmm var
    yukardakiler için + ücret alan varsa yazarlarsa sayılarının ne kadar olduğunu hep beraber görelim

sizin dediğiniz gibi gelir modeli oluşturursanız ne ala tebrik ederim

kolay gelsin

Yeni Üye
    Aslında sizin dediklerinize destek veren birşey yazdım ama tam ifade edemedim üstadım. Dediğiniz gibi mali müşavirlerin hakları yeniliyor ama bunu kırmak gerekiyor.

Ben biraz farklı kısmındayım işin, bankaların ticari kredi süreçlerinde mali verileri analiz eden bir sistemimiz var.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)