Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Genel Kurul Toplantısını Vergi Dairesine Bildirmeyi Unutmuşuz!!

Yeni Üye

Genel Kurul Toplantısını Vergi Dairesine Bildirmeyi Unutmuşuz!!

Merhaba arkadaşlar,
    Kooperatifin seçimli genel kurul toplantısını yapmıştık.. ticaret sicil tescil ve ilan ettik.. seçimli genel kurulda yönetim kurulu değişikliği olduğu için tescil tarihinden itibaren bir ay içinde gerçek faydalanici bildirim formunu da verdim.. ancak vergi dairesi toplantıyı bana bildirmedin diye 45.000 TL Özel Usulsüzlük Cezasi kesmiş.. ticaret sicilde tescil ilan yapılınca kurumlar arası aktarılıyor sandık, malum enflasyon düzeltmesi de girince o arada gözümüzden kaçmış, banka işlemleri yetki tanımlaması imza sirküleri, sgk şifre yetkili tanımlaması hepsini yapıyoruz ama vergi dairesine bildirimi atlamışız... gerçek faydalanici bildirim formunu verdik ama toplantı evraklarını (tutanak, gündem, yönetim kurulu kararı, hazirun cetveli vs) vergi dairesine dilekçe ile bildirimi atlamışiz, bu nedenle vuk 352/II e göre ceza kesildi..

işin kötü tarafı şimdiye kadar hiçbir toplantı vergi dairesine bildirilmemiş.. biz ilk defa geçen sene yapılan toplantıyı bildirdik, bunun üzerine ceza kesildi.. şimdi de geriye dönük işlem yapılacakmış. son 5 yılın genel kurul toplantıları bildirilmediğinden VUK 352/II ye göre 45.000 x 5 = 225.000 TL ceza kesileceği tarafımıza iletildi.. vergi kaçakçılığı mı yaptık, vergi ziyaına mı sebebiyet verdik bilemiyorum.

Müdavim Üye
    Dava açın kanunda bir açıklık vardır inşallah
    Kendini Bil Kendini

Müdavim Üye
    Nereden
    ANKARA
    Alıntı Ayşe Gültekin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar,
    Kooperatifin seçimli genel kurul toplantısını yapmıştık.. ticaret sicil tescil ve ilan ettik.. seçimli genel kurulda yönetim kurulu değişikliği olduğu için tescil tarihinden itibaren bir ay içinde gerçek faydalanici bildirim formunu da verdim.. ancak vergi dairesi toplantıyı bana bildirmedin diye 45.000 TL Özel Usulsüzlük Cezasi kesmiş.. ticaret sicilde tescil ilan yapılınca kurumlar arası aktarılıyor sandık, malum enflasyon düzeltmesi de girince o arada gözümüzden kaçmış, banka işlemleri yetki tanımlaması imza sirküleri, sgk şifre yetkili tanımlaması hepsini yapıyoruz ama vergi dairesine bildirimi atlamışız... gerçek faydalanici bildirim formunu verdik ama toplantı evraklarını (tutanak, gündem, yönetim kurulu kararı, hazirun cetveli vs) vergi dairesine dilekçe ile bildirimi atlamışiz, bu nedenle vuk 352/II e göre ceza kesildi..

işin kötü tarafı şimdiye kadar hiçbir toplantı vergi dairesine bildirilmemiş.. biz ilk defa geçen sene yapılan toplantıyı bildirdik, bunun üzerine ceza kesildi.. şimdi de geriye dönük işlem yapılacakmış. son 5 yılın genel kurul toplantıları bildirilmediğinden VUK 352/II ye göre 45.000 x 5 = 225.000 TL ceza kesileceği tarafımıza iletildi.. vergi kaçakçılığı mı yaptık, vergi ziyaına mı sebebiyet verdik bilemiyorum.
    Öncelikle çok geçmiş olsun, maalesef o kadar çok angarya ve gereksiz detay varki muhakkak bir yerde atlanıyor. Birde zihniyet bozuk maalesef dolaylı yoldan para toplamak daha kolay, kes cezayı haklı-haksız önemli değil. Kooperatifte her yıl mı seçim oluyor? Yönetici değişikliği olduğunda bildirmek gerekiyor(bence buda gereksiz Mersis sisteminde her şey görünüyor, otomasyon var)
    Dostluk ve Para Su ile Zeytinyağ gibidir.(Don Antobelli) Hangisinin Zeytinyağı olduğuna kişin karakteri karar verir.(Y.K)

Müdavim Üye
    Nereden
    Balıkesir-Gönen
    Her yıl yönetici değişmez ise süre 3 yılsa geriye doğru dönemde 1 veya 2 yönetici değişmiştir.Yani yönetici değişmesede yine bir şey varsa kooperatife tebliğ edecek.İdarenin yazdığınız konuda tavrı çok fırsatçı bence biraz araştırıp yazın umarım başına gelen bir arkadaşımız görürde çözüm yolu önerir.Ana sözleşmede yenileme seçimi yapılır ifadesi yenileme yapıp başkanı değiştirdi iseniz bu açıdanda bakmak lazım.

Müdavim Üye
    Nereden
    İstanbul
    Kooperatifleri A.Ş. gibi düşünmemek lazım. Her yıl seçim olup olunmaması önemli değil Kooperatiflerin genel kurul yapmaları zorunlu ve genel kurul tutanaklarını bağlı oldukları kurumlara bildirmeleri gerekir. Eğer süresinde genel kurul yapılmazsa odalar tarafından tespiti halinde yönetim kurulu üyelerine suç duyurusunda bile bulunabiliyor.

Ceza konusunda iyice araştırın derim uyuyan devi uyandırmışsınız maalesef.

Kıdemli Üye
    Nereden
    İstanbul
    Çok geçmiş olsun, mesleğin en sıkıntılı durumu.

352/II ye göre derken ikinci derece usulsüzlük mü kesildi? Tam olarak hangi maddeden ceza düzenlendi? 45 bin tl ceza fazla değil mi?

Önceki yıllar için cezayı 2025 ceza tutarından değil, ilgili dönemin kanuni bildirim yapılma döneminde geçerli olan ceza tutarından kesmeleri gerekir.
    Yani 2021 yılında genel kurul bildirimini yapmamakla, suç 2021 yılında işlenmiş oldu. Bu durummda 2021 yılının ceza tutarı uygulanır. Beş yıl öncesi için bu gün geçerli olan cezayı kesemezler.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)