İsteğe bağlı olarak 2000 tl altı kısmı tevkifatlı fatura düzenlemek istersek, düzenleyebilir miyiz? Mevzuatta bununla ilgili net bilgiye erişemedim.
İsteğe bağlı olarak 2000 tl altı kısmı tevkifatlı fatura düzenlemek istersek, düzenleyebilir miyiz? Mevzuatta bununla ilgili net bilgiye erişemedim.
Evet olur.
1) Taslak Tebliğ ile Yapılan Düzenlemelerden Öne Çıkan Bazı Hususlar
Taslak tebliğ ile yapılması öngörülen değişikliklerden öne çıkan bazı hususlar aşağıdaki gibidir:
Kısmi KDV tevkifat sınırı ilgili yıl fatura düzenleme sınırı olarak belirlenmektedir (2024 yılı için 6.900 TL),
fatura düzenlense de kdv iadesini alamazsınız.
İade konusu olmasa da yine kdv 1 de indirim yapabiliyor sadece şunu bilmek istiyoruz düzenleyebiliyor muyuz
O taslak bence saçma olmuş fatura düzenleme sınırıyla belirlensin diyor
.
.
Bence ;
Merhaba,
https://www.denet.com.tr/vergi/dosya...URU091.922.pdf
Sayfa 11 Paragraf 4. 2. Bölüm
Alıntı : denet.com.tr
Haricen : KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİ
2.1.4.3. Fazla veya Yersiz Tevkif Edilen Vergilerin İadesi
İşlem süreklilik arz ediyor ise yada tevkifatlı büyük parçanın küçük eklentileri gibi ise düzenlemeniz gerekir. Kaçınmamak adına,
Sadece ayda yılda bir işlem o da limit altı ben bu firmaya güvenmiyorum tevkifat yapacağım derseniz iyi niyetli olsanız bile yersiz işlemlere sebebiyet vereceğinizden olası bir göze çarpmada çift taraflı zaman kaybına ve gerginliğe sebebiyet vermesi muhtemel olacaktır. Düzeltme işlemleri ile uğraşmak çok hoş olmuyor. Gereksiz.
Final : Düzenlememek gerekir. Kanun koyucu kriterleri belirlemiş çünkü.
Ama kanun koyucu net bir ifade ile bunu dile getirmiyor yeni taslakta VUK un fatura düzenleme sınırıyla belirlenmek isteniyor
ancak VUK da fatura talep edilirse fatura düzenlenir de deniliyor e o zaman taslak ile VUK Çelişiyor
2.000 TL altına tevkifatlı fatura kesiliyor mu? Kesiliyor. Doğru mu? Değil.
İade alırken vergi dairesi kesilen bu faturayı listeden çıkartıp normal satışlara dahil edilmesini ister. İade almayan firma için aynı mantıkla bakarsak bu durum vergi dairesi tarafından tespit edilirse düzeltme isteyecektir. Ha tespit eder mi? Zor.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)