Toplam 5 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 5 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: İşkur programı kapsamnda çalışan işçi iş kazası bildirimi

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    30.Mayıs.2019
    Mesajlar
    2

    İşkur programı kapsamnda çalışan işçi iş kazası bildirimi

    Merhaba iyi günler,
    İşkur işbaşı eğitimi kapsamında çalışmaya başlayan personel 23.05.19 tarihinde iş yerinde gözüne boya kaçırmış, mesai bitimi hastaneye gidip durumu anlatınca, iş kazası olarak işlem yapılmış ve kendisine 2 gün istirahat verilmiş. İşçi işverene 2 gün raporlu olduğunu söylemiş ama iş kazası ile ilgili bir şey söylememiş. Olayın iş kazası olduğunu bugün öğrendik. 3 günlük bildirim süresi geçti. işçinin sigortası İşkur tarafından ödenmekte, henüz firmada sigortalı değil yani aldığı rapor ya da iş kazası işverenin sistemlerine düşmüyor. Normalde bu durumdaki işçilerin iş kazası bildirimleri, formu elle doldurarak sgk müdürlüğüne elden ve ya postayla teslim ederek yapılıyor.
    Bu durumda bugun formu elden götürüp biz kazayı bugün öğrendik ve gerekli bildirimimizi size getirdik insaf edin süresinde kabul edin ceza yazmayın demek mi daha iyi olur, yoksa hiç bildirim yapmadan sgk bulursa bulsun ceza yazsın mı demek daha iyi olur? benzer durumlarla karşılaşan arkadaşlar var ise yorumlayabilir misiniz?

  2. #2
    Müdavim Üye
    Üyelik tarihi
    06.Temmuz.2005
    Nereden
    Turkey
    Mesajlar
    1,127
    İşkur personeli için elden bildirim yapmak gerekiyor, internet yoluyla verme imkanınız yok

  3. #3
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    30.Mayıs.2019
    Mesajlar
    2
    bildirimin elden yapılacağı konusunda hem fikiriz, benim sormak istediğim bildirim yapmak ve yapmamanın olası sonuçları

  4. #4
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    03.Mayıs.2019
    Nereden
    Adana
    Mesajlar
    131
    Bildirim süresi zaten geçmiş, gidip geç bildirip kendi kendinizi ele vermenin bence çok anlamı yok, sgk bildirilmediğini tespit eder ise zaten yazı gönderip cezayı keser bildirimi yapın der, o zaman yaparsınız. Ancak burada birde işkura verilen aylık çalışma puantajı var, orada personelin 2 günlük raporlu olduğu bildirilip, işkurdan 2 gün eksik ücret alması gerekiyor gibi bir durum var, bu bildirimler yapılmayınca işkurdan birde işçi lehine fazla para alınmış olacak, iş kur problem çıkarabilir bu konuda, o yüzden işkura verilen puantajda vs. raporlu olduğu ile ilgili bildirimi yapın ileride sgk bir şekilde yakalarsa birde işkur ile uğraşmayın derim.

  5. #5
    Müdavim Üye
    Üyelik tarihi
    01.Temmuz.2010
    Yaş
    38
    Mesajlar
    674
    İşbaşı eğitim programı kapsamında işçinin genel sağlık sigortası işkur tarafından karşılandığı durumlarda olası iş kazalarını işyerinin işverenleri tarafından bildirilmesi gerekmektedir.
    Katılımcıların eğitim aldığı sırada iş kazası olması ve katılımcı ya da katılımcıların iş kazasına maruz kalmaları durumunda kaza, katılımcıların programa katıldıkları iş yerinin işverenleri tarafından, kazanın olduğu yerdeki yetkili kolluk kuvvetlerine derhâl, Sosyal Güvenlik Kurumuna ise en geç kazadan sonraki 3 iş günü içinde bildirilir.
    Hüküm yalnız ALLAH'ındır...

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •