Arkadaşlar hayırlı ramazanlar öncelikle,
Benim burada merak ettiğim soru, Aynı işverene ait farklı tüzel kişilikleri bulunan işyerlerine nakil işlemini nasıl gerçekleştireceğiz?
Örneğin, ortakları aynı olan A A.Ş'de çalışan sigortalımızı, B A.Ş'ye devrederken 16 nakil kodunu seçebiliyorduk, şimdi ise iki şirketin de vergi numaraları farklı olduğundan 16 nakil kodunu seçme imkanımız kalmıyor.
Bu noktada, İşçiye iş sözleşmesi devir tutanağı imzalatıp, 22-Diğer nedenleri seçerek çıkış işlemini tamamlasak uygun olur mu?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Evet işe giriştede işten çıkış bildirgesindede sigortalının çıkış yaptığı işyeri vergi no(veya mernisno) ile Nakil gideceği işyeri vergino(veya mernisno) aynı olmalı. diye uyarı veriyor.Bende bir şey anlamadım.
22 ile imzalatsak bile işe girişteki nakil seçeneğindede aynı uyarıyı veriyor.
dün kontrol numarası girmeden yaptığım nakili buğün yapamıyorum birde baktım 24 haneyi 26 hane yapmışlar
işe girişler ve çıkışlardaki işyeri numarasının TAMAMI yazarak yaptım Nakil yapmak isteyen arkadaşlara duyruulur
Vergi numarası farklı olan iş ortaklıklarında çıkış kodu diğer nedenler yapmaktayım bana en mantıklı bu geliyor
o değil de ben bu aralar manuel girmek için rapor onaylama ekranı, işe giriş, e-bildirge linklerini bulamıyorum.sizlerde de aynı sıkıntı var mı?
Google'da arama yapıldığında bulmuyor artık. Gerekli modüllere alttaki linkten ulaşabilirsiniz.
https://e.sgk.gov.tr/wps/portal/isveren
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)