Sayfa 3 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu
Toplam 36 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Sgk İşten Çıkış Nedeni 16 Olan İşçilerde İşyeri Numarası Zorunluluğu

Müdavim Üye
    Alıntı izmirmaster Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    işverenlere duyuru; Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla
    Yav bu sgk yine saçmalamış her zamanki gibi işe giriş ekranında 24 haneyi gir diyor.Genelgede 26 haneden bahsediyor.Yav bunların terazisi bozuk...
    Hüküm yalnız ALLAH'ındır...

Kıdemli Üye
    Arkadaşlar hayırlı ramazanlar öncelikle,
    Benim burada merak ettiğim soru, Aynı işverene ait farklı tüzel kişilikleri bulunan işyerlerine nakil işlemini nasıl gerçekleştireceğiz?
    Örneğin, ortakları aynı olan A A.Ş'de çalışan sigortalımızı, B A.Ş'ye devrederken 16 nakil kodunu seçebiliyorduk, şimdi ise iki şirketin de vergi numaraları farklı olduğundan 16 nakil kodunu seçme imkanımız kalmıyor.
    Bu noktada, İşçiye iş sözleşmesi devir tutanağı imzalatıp, 22-Diğer nedenleri seçerek çıkış işlemini tamamlasak uygun olur mu?
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Müdavim Üye
    Evet işe giriştede işten çıkış bildirgesindede sigortalının çıkış yaptığı işyeri vergi no(veya mernisno) ile Nakil gideceği işyeri vergino(veya mernisno) aynı olmalı. diye uyarı veriyor.Bende bir şey anlamadım.
    22 ile imzalatsak bile işe girişteki nakil seçeneğindede aynı uyarıyı veriyor.

Müdavim Üye
    Nereden
    turkey
    AYNEN sabahten beri uğraşıyorum sgk numarasını alışmışım 26 hane ile girmeye sürekli hata veriyordu en son 24 hane ile girişi yapabildim

Alıntı cumali_yldrm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yav bu sgk yine saçmalamış her zamanki gibi işe giriş ekranında 24 haneyi gir diyor.Genelgede 26 haneden bahsediyor.Yav bunların terazisi bozuk...

Müdavim Üye
    Alıntı hkn_colak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar hayırlı ramazanlar öncelikle,
    Benim burada merak ettiğim soru, Aynı işverene ait farklı tüzel kişilikleri bulunan işyerlerine nakil işlemini nasıl gerçekleştireceğiz?
    Örneğin, ortakları aynı olan A A.Ş'de çalışan sigortalımızı, B A.Ş'ye devrederken 16 nakil kodunu seçebiliyorduk, şimdi ise iki şirketin de vergi numaraları farklı olduğundan 16 nakil kodunu seçme imkanımız kalmıyor.
    Bu noktada, İşçiye iş sözleşmesi devir tutanağı imzalatıp, 22-Diğer nedenleri seçerek çıkış işlemini tamamlasak uygun olur mu?
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
    Vergi kimlik numaraları uyuşmadığından haliyle çıkış kodunu 16 girilmiyor.
    Bence 34 kodu uygun onu seçmenizi tavsiye ederim.- İşyerinin devri, işin veya işyerinin niteliğinin değişmesi nedeniyle fesih
    Hüküm yalnız ALLAH'ındır...

Müdavim Üye
    Nereden
    muhasebeci
    dün kontrol numarası girmeden yaptığım nakili buğün yapamıyorum birde baktım 24 haneyi 26 hane yapmışlar
    işe girişler ve çıkışlardaki işyeri numarasının TAMAMI yazarak yaptım Nakil yapmak isteyen arkadaşlara duyruulur

Müdavim Üye
    Nereden
    muhasebeci
    Vergi numarası farklı olan iş ortaklıklarında çıkış kodu diğer nedenler yapmaktayım bana en mantıklı bu geliyor

Kıdemli Üye
    Nereden
    İSTANBUL
    o değil de ben bu aralar manuel girmek için rapor onaylama ekranı, işe giriş, e-bildirge linklerini bulamıyorum.sizlerde de aynı sıkıntı var mı?

Müdavim Üye
    Nereden
    Lüleburgaz
    Alıntı tekgul Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o değil de ben bu aralar manuel girmek için rapor onaylama ekranı, işe giriş, e-bildirge linklerini bulamıyorum.sizlerde de aynı sıkıntı var mı?
    Google'da arama yapıldığında bulmuyor artık. Gerekli modüllere alttaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://e.sgk.gov.tr/wps/portal/isveren

Kıdemli Üye
    Nereden
    İSTANBUL
    Alıntı Rietveld Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Google'da arama yapıldığında bulmuyor artık. Gerekli modüllere alttaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://e.sgk.gov.tr/wps/portal/isveren
    teşekkürler

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bu Konu için Etiketler