Toplam 9 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 9 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Tuik iyice saçmaladi

Kıdemli Üye
    Nereden
    SMMM

Angry Tuik iyice saçmaladi

Biraz önce TUİK'den aradılar bir mükellefimizin adını verip ne iş yaptığını vs. sordular, zirai ilaç, tohum, gübre vs. satışı yapıyor dedik. Bundan sonra her ay bu mükellef ile ilgili sisteme bilgi girişi yapacakmışız. Çok sinir oldum hiç işimiz kalmadı da artık her ay TUİK formlarını mı gireceğiz. TURMOB, SMMM odaları nerde ne iş yapıyor niye hakkımızı savunmuyor anlamıyorum. Eğer birden fazla mükellef için bunu isterlerse yandık. Lütfen bişeyler yapalım bizi her kurumun bedava elemanı yaptılar.

Kıdemli Üye
    Nereden
    G.antep
    Bizede her 2 ayda bir form gönderiyorlar saçma sapan istatistikler adı altında. En son gelende "İmalat Sanayi ve Termik Su ve Atık İstatistikleri" ! Biz sizin ücretli memurunuzmuyuz?
    SMMM Mesut

Müdavim Üye
    Nereden
    Bursa
    Gelen maillerini engelleyin gitsin,mail adreslerimizi gib sisteminde beyannamelerden almaktalar.Baktılar maillere dönüş yok bu sefer telefon açıyorlar.Ben "tanımadığım mailleri açmıyorum,hiç bir kurum maille benden bilgi istemez" diyorum.Bu sefer firmaya yaptıkları tebligatı gönderiyorlar.Firmayla görüştünüz mü diye soruyorum cevap "hayır".Bana da denk geldi geçen de 2 anket.Bilmem kaç ton su nerden temin ediliyor nasıl boşaltılıyor,ne kadarı imalata ne kadarı genel temizliğe kullanılıyor,arıtma tesisi bilgileri,deşarj bilgileri bilmem ne bilmem ne..Dedim benim bunları bilme imkanım var mı?Cevap "Tabii ki hayır".Beni niye arıyorsunuz peki diye soruyorum bu sefer de "e biz önce muhasebecilerini arıyoruz firmalardan bize yardımcı olamıyorlar".Ne desem bilemedim ağzıma kadar geldi de hadi gene efendilik bizde kalsın dedik insan gibi önce firmayı arayın diye kapattık telefonu.

Kıdemli Üye
    Nereden
    SMMM
    TUIK anketlerini doldurmamanın cezası var mı?

Müdavim Üye
    Alıntı sultan737 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    TUIK anketlerini doldurmamanın cezası var mı?
    5429 Sayılı kanun gereği istenen bilgileri geçerli bir mazereti olmaksızın vermeyen istatistikî birimler hakkında her bir araştırma için ayrı ayrı 2.689.- (ikibinaltıyüzsaksandokuz Türk Lirası ) idari para cezası uygulanmaktadır.

Kısaca 2.689,00.- Türk Lirası cezası var.

Kıdemli Üye
    Biraz önce TUİK'den aradılar bir mükellefimizin adını verip ne iş yaptığını vs. sordular, zirai ilaç, tohum, gübre vs. satışı yapıyor dedik. Bundan sonra her ay bu mükellef ile ilgili sisteme bilgi girişi yapacakmışız. Çok sinir oldum hiç işimiz kalmadı da artık her ay TUİK formlarını mı gireceğiz. TURMOB, SMMM odaları nerde ne iş yapıyor niye hakkımızı savunmuyor anlamıyorum. Eğer birden fazla mükellef için bunu isterlerse yandık. Lütfen bişeyler yapalım bizi her kurumun bedava elemanı yaptılar.
    Bence TÜİK'in adı değişmeli. Beleş iş yaptırma merkezi olmalı. (BİYM)

Bu saçma sapan verileri nihai tüketiciye ürün satan firmalardan talep edeceğine, bu ürünleri bu firmalara satan büyük firmalardan talep etse hem daha hızlı hem daha doğru veriler elde eder diye düşünüyorum. Topu topu bir elin parmaklarını geçmez bu firmalar. Kaldı ki bu verileri ne yapacak orası ayrı bi olay zaten. Ne yalan söyleyim İstediği verilere bakınca yarın tohumun içinde kaç adet element var diye soracaklar gibi bir hava sezdim.

Bİz aslında sadece mali müşavirlik mesleğini değil hepsinden biraz bilecek kadar icra ediyoruz. Hemde beleş....
    Muhasebe; muhakeme ve muvazene ile tekemmül eder...

Kıdemli Üye
    Biz iki firmayı her ay dolduruyoruz maalesef artık her ay doldurulacak 2 yıldr bu 3. yıldayız

Müdavim Üye
    Tuik'in kurulması ve kapsamının genişletilme sebebi kittir. Bazı bölgelerimizde bulunan fabrikalarda çalışan, halk dilinde salla başını al maaşı türünden işçiler. Devletimiz bu fabrikaları özelleştirerek buraları kapattı. Bir kısmı da devroldu. Ağır ekonomik şartlardan çoğu da çalışamadı. Kapısına kilit vuruldu.
    Bunun yerine Tuik çıkardılar. Bari tuik eleman almış iken bunlar boş boş oturmasın. İş yapsınlar dedi. Tuik adının içinde kit var. U harfide uzantısı. Kamu İktisadi Teşekkülleri Uzantısı

Bazı tuikçiler işi ileriye getirip hane sorgulama adı altında anket yaptılar. Geçenlerde Denizli'de okuma yazma bilmeyen fakir bir aileden, durumu kazancı, aile içi mahremiyet derecesine varan bilgiler istemişler. Aynı bizim gibi bir şifre verip 3 ay içinde bunu internetten doldurup gönderilmesi gerektiğini söylemişler. Doldurmazsanız cezası var demişler. Fakir aile evinde bilgisayar yok internet yok. Zaten aç karnını zor doyururlar. Gelecekten umutları yok. Ayrıca kendisini memur polis savcı vb olarak kişilere güvenmeyin diye de kamu spotunda dönüyor. Tv.lerde dolandırıcıları okuyorlar. Uzatmayalım. Zaman ve süresi içinde doldurulmadığı için basmışlar 2689 tl cezayı.

Kıdemli Üye
    Ücret tarifemizde ücretine yer veriliyor. Yapın alın parayı. Ben öyle yapıyorum. TUİK bu işlerden vazgeçmez aksine bu iş daha da yaygınlaşacak, başka türlü ekonomik gösterge verilerini nereden sağlayacak devlet?

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bu Konu için Etiketler