Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 16 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: SMMM İşi bırakma

Kıdemli Üye
    Nereden
    İSTANBUL

SMMM İşi bırakma

Bir mali müşavir meslektaşım 59 yaşında olması sebebiyle 31.12.2015 tarihi itibariyle bürosunu kapatacak. Bana sorduğu soruyla ilgili bilgim olmadığı için tam cevap veremedim. Bilgisi olanlar varsa aydınlatabilir mi?
    31.12.2015 tarihi ile bürosunu kapatacağı için,
    Mükelleflerinin Aralık kdv, 2015/4.dönem geçici vergi, 2015/4.dönem muhtasar ve 2015 Yıllık Gelir ve 2015 Kurumlar Vergisi beyannamelerini nasıl verecek?
    Vergi dairesi şifresini 31.12.2015 olarak iptal edecek mi? Ederse bu beyanlarını kendi şifresiyle gönderebilecek mi? Yoksa 01.01.2015 itibariyle kapatan kişinin mükellefleriyle sözleşme yapan yeni meslektaşımız mı verecek?
    Eğer ki nisan ayına kadar vermesi gereken beyannameleri verirse idare faaliyetine devam ettiği gerekçesiyle kapanışını nisan 2016 olarak mı kabul eder?

Bu konuda uygulama görmüş duymuş meslektaşlardan bilgi rica ediyorum.

Moderatör
    Nereden
    İstanbul
    Karmaşık bir durum...

Vergi dairesi şifresini iptal ederse kendi şifresiyle beyannameleri veremeyecektir.

Diğer taraftan vergi dairesi şifreyi iptal etse ayrı sorun, iptal etmese ayrı sorun (mükellefiyete devam gibi) Uygulamayı bilmemekle birlikte şifre iptal edilir diye düşünüyorum.

Özellikli bir durum olduğundan vergi dairesinden görüş yazısı alınarak işlem yapılırsa iyi olur.

(Veya mümkünse sadece beyannameleri vermek için 4 ay geç kapatabilir)

Müdavim Üye
    Nereden
    İstanbul
    Önce bütün mükellefleri 31/12/2015 tarihi ile sözleşmelerini iptal edecek.
    Bütün beyannameler verilene kadar da şifre açık kalıyor.
    Daima bir bilen vardır..

Müdavim Üye
    Nereden
    İstanbul
    Smmm 01/01/2016 dan sonraki aylar için beyan yollarsa olmaz.
    Sadece 2015 yılıbeyanlarını yollar , kensisininkide dahil.
    Daima bir bilen vardır..

Müdavim Üye
    Süresi sona ermiş olarak 31.12.2015 tarihi ile sözleşmelerine yazarsa sorun olmaz. Vergi dairesi şifresini kapatamaz. Çünkü beyannamelerini gönderemez.

Kıdemli Üye
    Nereden
    İSTANBUL
    Alıntı Karce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Süresi sona ermiş olarak 31.12.2015 tarihi ile sözleşmelerine yazarsa sorun olmaz. Vergi dairesi şifresini kapatamaz. Çünkü beyannamelerini gönderemez.
    İnternette şöyle birşeyler okudum da tereddütte kaldım.

mesela şubat ayında geçicileri gönderince idare sen beyanname gönderdin o yüzden faaliyettesin gibi birşeyler gelmiş birisinin başına
    o da o yüzden nisan sonu kapanış vermiş ve ocaktan nisana kadar yeni yıla müşteri beyannamesi göndermeden ve mükellefsiz olarak bürosunu açık tutmak zorunda kalmış.

Müdavim Üye
    Alıntı Karce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    doğrudur..ben bu olayı yaşadım..

vergi dairesi yaklaşık 1 yıl süre ile şifreyi kapatmıyor..verilecek beyannameleri de verebiliyorsunuz...

Müdavim Üye
    Teşekkür ederim Chopper35

Müdavim Üye
    Nereden
    S.M.M.M.
    Meslek mensubu mükellefiyetini 31 aralık da değil, en erken 14 Şubat 2016 tarihinde yapacaktır. Zira aralık kdv beyanlarını Ocak' da son dönem geçici vergisini de 14 şubat 2016 da vermek zorunda dır. 2015 gelir ve kurumlar vergisi beyannamelerini vermek yeni meslek mensubunun görevidir. Ayrıca gelir ve kurumlar vergisine esas mali tabloları hazırlamak için mart ve nisan ayında çalışacak ve bu arada personel çalıştırmaya devam edeçek se meslek mensubu doğal olarak personel istihdamı devam ettiği sürece mükellefiyeti açık kalacaktır. Bu arada şahsım adına o meslek mensubunu tebrik ederim. Zira bu meslekte bu yaşıma kadar hiç kendini emekli yapan meslek mensubu görmedim. Helal olsun.

Müdavim Üye cemo22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Değerli meslektaşım:
    Adı üzerinde "işi bırakıyor"...
    Yani işi bıraktıktan sonra neyin hizmetini verecek?
    Bu durumda müşterilerin (mükelleflerin) yeni hizmet alacakları meslek mensupları beyanları göndermelidir. Beyanlarda düzenleyen olarak eski hizmet vereni gönderen olarak da kendilerini yazarak beyanları yaparlar olur biter.
    Kapatan meslek mensubu titiz ve hassas davranıp yeni meslek mensuplarına beyanlara ilişkin bilgileri eksiksiz olarak aktardıtan sonra hiçbir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. (Yeni meslek mensubuna beyanlara ilişkin bilgilerin yazılı olarak kaşeli imzalı verilmesi doğru olur.)
    Kendini emekli eden meslektaşımıza da hayırlı olsun, sağlık ve huzurla dolu uzun bir ömür dilerim.
    .

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bu Konu için Etiketler