Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 13 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 13 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Limited Şirkete Binek Araç Almak

Yeni Üye
    @SMMM Kenan GÜMÜŞ ve @zafer966

Çok teşşekkürler tam kafamda ki soruları çok açıklayıcı şekilde yazmışsınız. Kafamda çoğu konu oturdu.

Bunun paralelinde son bir kaç soru daha sormak istiyorum.

1.) Benim hayatımı(iş dışı) idame ettirebilmem için de şirketten aylık olarak bir miktar para almam gerekiyor,
    Örnegin aylık 2.000 lira bu parayı şirketten nasıl alacağım, kar dağıtımı olarak mı almam gerekiyor başka bir yol mu var bu parayı alırken ne tür vergiler ödüyorum.

2.)Ben arabayı 100.000 liraya aldım 5 yıl içinde de aracın ÖTV+KDV ve amortismanını gider yazıp 5 yılda tamamını amorti etdim.
    Araba yaşlandığı ve kullanıldığı için 5 yılın sonunda arabayı 60.000 liraya sattım o zaman bu 60.000 gelir vergisini vermem yeterli oluyor heralde(dogru anlamışmıyım diye teyit almak istedim)?

Müdavim Üye
    1-Şirketin ortağı ve müdürü iseniz kendinize maaş kararı alırsınız bu maaş için vergi öder SGK primi ödemezsiniz.

2 -5 yıl sonunda aracı 60000 TL ye satarsanız evet tamamı kar ( vergi değil vergi % 20 sidir ) olur ancak bu kez yeni araç alırsanız onun ÖTV KDV ve amortismanını o yıl için gider yazarsınız
    Konu zafer966 tarafından (14.Ekim.2015 Saat 13:16 ) değiştirilmiştir.

Yeni Üye
    @ zafer966
    Teşekkürler.

1.)Vergi dediginiz stopaj olyor galiba, Peki 2015 için stopaj vergisi oranı nedir acaba?
    Aşagıdaki gibi bir dökuman buldum ama bunlardan hangisi bilemedim.
    https://www.ismmmo.org.tr/html.asp?id=421

2.)Burada kafama bir soru takıldı daha doğrusu belkide vergi sisteminde bir açıklık mı var anlamadım?
    Benim senaryo üzerinden anlatacak olursam 100.000 liraya araba alırım, 5 yılda ÖTV+KDV+amortisman ile amorti etdim 5 yılın sonunda arabayı 60.000 liraya satdım ama ben arabayı devlete 30.000 liraya satdım dedim bu şekilde devlet kayba ugrayacak ve bu bana çok mantıklı gelmedi?
    Kasko degeri üzerinden devlet baz alacak desem buda çok mantıklı gelmiyor çünkü olabilirki ben arabamı çok kullandıgım için veya başka nedenlerden dolayı KASKO degerinden düşük fiyata arabaya satdım ama vergisini kasko degerinden ödersem bu defa da iş yapan şirket zarara ugrayacak.
    Benim burda yanlış bildigim kısım neresi.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bu Konu için Etiketler