Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 17 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Puantaj

Müdavim Üye

Puantaj

Arkadaslar merhaba,
    Bir firmamizda ogrenci bir kardesimiz aylik puantaj usulu calisiyor. Gelip calistigi gun sayisi ve gunler her ay farklilik gosteriyor ogrenci oldugundan dolayi. Bu kisi icin puantaj cikariyoruz ve gelip calistigi gunleri isaretleyip kendisine ve isverene imzalatarak calistigi aylarda 07-puantaj kodu ile eksik gun bildirimi yapiyoruz. İnternette bir kac sitede puantajin yani sira sgkya eksik gun verilirken kismi sureli is sozlesmesi de verilmesi ( hatta noter onayli olmasi ) gerekiyor seklinde bir kac yazi okudum. Uygulamanin dogrusu nedir, sizler nasil yapiyorsunuz?
    ( not: forumda puantaji arattim ancak o konulardan sonra puantaja imza zorunlulugu gibi mevzuat degisiklikleri oldugundan dolayi yeni konu acma ihtiyaci duydum )

Kıdemli Üye
    üstad , benim eksik gün bildirimlerimde muhakkak yapılan noter onaylı sözleşmenin bir fotokopisini koyuyorum. dediğiniz gibi hem puantaj , hem eksik gün bildirim hemde sözleşme bulunuyor. cezai durumunu bilmiyorum ama eksik günleri alan memur hepsini inceliyor eksik görünce almıyor..

Müdavim Üye
    Ustad bizde suana kadar evraklar incelenirken hic sozlesme istenmedi. Bu sozlesmelerin noter onayli olmasi zorunlu mu? 10 kisi ustu eksik gun verme zorunlulugu olmayanlarda nasil yapiyorsunuz?

Kıdemli Üye
    Alıntı Korkmaz Türk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ustad bizde suana kadar evraklar incelenirken hic sozlesme istenmedi. Bu sozlesmelerin noter onayli olmasi zorunlu mu? 10 kisi ustu eksik gun verme zorunlulugu olmayanlarda nasil yapiyorsunuz?
    üstad eğer kısmi süreli iş sözleşmesi yapıyorsanız noterden yapmak en sağlamı. işveren ve işçi notere gidip 1 senelik bir sözleşme yapacaklar. bende eksik gün verirken her seferinde dilekçenin arkasına bir fotokopisini ekliyorum. sigortaya evrakları fazlasıyla vereyim daha sonra ceza çekmeyim diyorum) 10 kişi üstüne vermeye gerek yok ama ben gene düzenleyip gönderiyorum bazen alıyorlar bazen almıyorlar almazlarsada inadına postalıyorum. ama 10 kişi üstündekilere istirahat vb bildirmiyorum zaten gerek te yok ) ama kısmi , ücretsiz izin olursa bildirimde bulunuyorum.
    ama kanunu sorarsanız 10 kişi ve üstü çalıştıranların eksik gün bildirimlerini sadece aylık prim bildirgesinde göstermeleri yeterli olacaktır diyor. iyi çalışmalar

Müdavim Üye
    Üstad,
    Noter onaylı olması gerektiğine dair tebliğ vs. var mı elinizde ? 10 kişi üstü işyeri için vermiyoruz ya nasılsa, sözleşmeleri noter onaylı da yapmıyoruz işin açıkçası. Ama hem sözleşmede hem de puantajda ( sgkya vermesek dahi çıkartıp dosyalıyoruz ) işçinin imzası var. Yarın öbürgün sgk bunları istediğinde noter onaylı olmadığı için sorun yaşar mıyız ?

Yeni Üye alialtun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    ist
    Alıntı Korkmaz Türk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Üstad,
    Noter onaylı olması gerektiğine dair tebliğ vs. var mı elinizde ? 10 kişi üstü işyeri için vermiyoruz ya nasılsa, sözleşmeleri noter onaylı da yapmıyoruz işin açıkçası. Ama hem sözleşmede hem de puantajda ( sgkya vermesek dahi çıkartıp dosyalıyoruz ) işçinin imzası var. Yarın öbürgün sgk bunları istediğinde noter onaylı olmadığı için sorun yaşar mıyız ?
    1-eksik gün bildirimini ayın 23 üne kadar verirsen sözleşmenin noter onaylı olması gerekmiyor ama verdiğin ekler de sözleşme olması gerekiyor.
    2-Eğer zamanında vermezsen eksik gün bildirimini, sözleşmenin kanıtlayıcı belge olabilmesi için noter onaylı belge olması zorunlu

Müdavim Üye
    Peki eksik gun verme zorunlulugu olmayan 10 dan fazla calisani olan firmalar icin de kismi is sozlesmesi noter onayli olmak zorunda mi?

Müdavim Üye
    Hala bu konuda net birşey bulamadım.

Müdavim Üye
    işçi sayısıyla sözleşmenin bir bağlantısı yoktur. burda adi bir sözleşme yapılabilir ve noter onayı şartı yoktur fakat ispat açısından noterin olması kuvvet vericidir. sektörünüze göre puantaj usülünü sgk kurumu eleştirebilir çünkü 06 kodunda bildirilmiş olsa 30 güne tamamlama hususuna değinebilir inşaat işleri ve benzeri birkaç iş dışında puantaj usülünü eleştiriyorlar. bazılarıda hem puantaj usülü işlem yapıyor birde derhal fesih hakkı kullanarak işçiyi çıkartıyor bu ayrı bir trajedi 22 yıllık meslek hayatımda şunun deneyimini çok yaşadım eğer birşey doğru değilse mutlaka eğiliyor o yüzden öğrencinin yaşı okulu çalıştığı yer gibi birçok hususun değerlendirilmesi anayasa ve kanunlar çerçevesinde doğru bir işin yapılması gerekiyor.

Müdavim Üye
    Nereden
    TÜRKİYE
    Arkadaşlar bende bildiğimi paylaşmak isterim. Eğer kısmi süreli sözleşme yapıldıysa ve sözleşme noterden yapıldıysa ilk verilen eksik gün bildirim formuna noter onaylı sözleşme eklendikten sonra sonraki aylarda eksik gün formuna sözleşme eklenmesine gerek yok diye biliyorum. (Dayanağım mevzuat değil, sgk daki memur arkadaşla sohbet arasında konunun geçmesi neticesinde memur arkadaşın söylemi.) Kaldı ki 07-puantaj kaydında zaman belli olmadığı için kısmi süreli sözleşme koymak çok da mantıklı gelmedi...

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bu Konu için Etiketler