Toplam 9 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 9 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: basın sigortası primleri ne kadar

Yeni Üye

basın sigortası primleri ne kadar

arkadaşlar merhaba ben yerel bir gazetede işe basladım.bana basın sigortası yapacak gazete sahibi bu basın sigortası da dallara ayrılıyormuş galiba muhabir editör gibi. bana sordular hangisi üzerinden sigortalı yapalım seni diye hangisinin primi yüksekse ondan dedim bir cevap vermediler hangisi üzerinden yaptırmalıyım sizce gaztedeki bütün işleri ben yapıyorum. birde iş veren benim sigortamı yaparken ne kadar ödüyor bunu öğrenmek istiyorum yardımcı olun lütfen
    şimdiden teşekkür ederim.

Moderatör hadisat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kartal/İstanbul
    sayın yasemin hanım 5510/40.maddenin 16 ve 17.kısımları kapsamında basın kartı olanlar için ek fiili hizmet zammı 90 gün prim çalışmasına tabidir bu kişiler eğer bu kişilerden iseniz evet 32 nolu sgk belgesi kapsamında uygulama olacaktır diğer editör veya muhabir gibi bir ayrım kanunda yoktur sadece dediğim kapsamda vardır veya 1 nolu belge kapsamında olur kişi 40.madddeye girmez o zaman prim oranlarında 5510/81-1.madde olur ve 81/2.madde olmaz olay bundan ibarettir,diğer ne ödüyor kısmı için anlaştığınız rakam ne ise o rakamdan sgk primleri oranlarla çarpılarak bildirilir ve ödenir,basın iş kanunu kapsamındada kanunlarında şu ücret olur denmiyor ve 5953/14.madde kapsamında karşılıklı belirleniyor rakam,kolay gelsin.
    Hüseyin GÖCEN/Serbest Muhasebeci Mali Müşavir
    '' Yaradılanı Severiz Yaradandan Ötürü''

Yeni Üye
    basın kartı alabilmek için 32 nolu sgk kapsamında mı uygulanacak yani. k.bakmayın pek anlamıyourm bu işten sorularım saçma da olabilir

Kıdemli Üye
    bununla ilgili sorun yaşadım.matbaa işletmeleri basın-yayın işkoluna girmediği için 32 nolu bilditrgre gönderemzsınız.nace koduna dikkat edin

Müdavim Üye
    Alıntı yasemingulec Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    basın kartı alabilmek için 32 nolu sgk kapsamında mı uygulanacak yani. k.bakmayın pek anlamıyourm bu işten sorularım saçma da olabilir
    Mükellef basın yayın işi ile uğraşacak. Arasıra yapılan hatalardan bazıları şöyle. Matbaa, reklam ajansı, broşür basımı, parti flama vazo plaket vb işlerle uğraşıyor. sonrada sarı basın kartı alacağım erken emekli olacağım diye hayale kapılıyor.

Müdavim Üye
    Bizim de gazetecilik yapan bir müşterimiz var. 9 çalışandan zannediyorum ki hepsinin basın kartı var, biz bunlar için bildirgeyi gönderirken 32 numarası aphb olarak mı göndermeliyiz ?

Nereden
    Kartal/İstanbul
    sayın kormaz Türk evet siz bu çalışanları 32 kodlu APHB.ile bildireceksiniz ve bu kişiler basın iş kanununa tabi olacaklar bunuda atlamayın derim kolay gelsin.

Müdavim Üye
    Normalden farkli yapmamiz gereken bir seyler var mi?

Nereden
    Kartal/İstanbul
    sayın korkmaz hayır yukarda yazdıklarımızdan başka sgk ve iş kanunu açısından farklı bir şey yok,kolay gelsin.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bu Konu için Etiketler