Toplam 3 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 3 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: İade faturasında iskonto uygulamaları

Yeni Üye
    Nereden
    İstanbul

İade faturasında iskonto uygulamaları

Merhaba,

Tamamen hayali, kafamda canlandırdığım bir senaryo üzerine soru sormak istiyorum.

Sattığım anahtarlıklardan;

- 1.000 tane alana %20 iskonto uyguluyorum.
    - 500 tane alana %10 iskonto uyguluyorum.

Daha önce 1.000 anahtarlık satın almış ve bunların 300 tanesini iade etmek isteyen bir firma bana nasıl bir iade faturası düzenlemeli?

Teşekkürler.

Müdavim Üye
    1000 adet alan 300 adet iade edecekse ona uyguladığınız %20 iskonto oranını % 10 a mı düşüreceksiniz öncelikle satış veya sözleşme şartlarına göre bu durumu çözmeniz gerekir. Ondan sonrada o firmaya borçlanacağınız tutara göre iskonto uygulanmış iade ft. düzenlenir.

Yeni Üye
    Nereden
    İstanbul
    Cevabınız için çok teşekkür ederim.

Evet senaryoya göre 500-999 arası alışlarda %10 iskonto uygulanacak ve bu durumda %20 olan iskonto %10'a düşecek.

Yanlış anlamış olabilirim. Şöyle ki; satış sözleşmesinde bu durumu açıklayan madde/maddeler olması gerekiyor. Ve herşey tamamsa, alıcı firma sözleşme maddesinde de belirtildiği gibi iade tutarını hesaplayıp yeni iskonto ile satıcıya gönderir.

Örnek olarak satış faturası aşağıdaki gibi olsun.

-----------------------------------------------------------------------------

Miktar | Birim Fiyat | İskonto % | İskonto | TUTAR
    1000 | 2 | 20 | 400 | 1600

TOPLAM : 2000
    Toplam İskonto : 400
    Net Tutar : 1600
    KDV : 288
    GENEL TOPLAM : 1888

Alıcı en başta 700 adet anahtarlık alsaydı %10 iskontodan yararlanacaktı ve ödemesi 1260 TL + KDV olacaktı. Ancak ödediği tutar 1600 TL + KDV. Bu durumda ürünleri iade alan satıcının, 300 adet ürün için 340 TL geri ödemesi gerekmektedir. Bunun için alıcı düzenleyeceği iade faturasındaki iskonto oranını %43,33'e çıkarır.
    Buna göre sizce iade faturası aşağıdaki gibi mi olur?

- İADE -

Miktar | Birim Fiyat | İskonto % | İskonto | TUTAR
    300 | 2 | 43,33 | 180 | 600

TOPLAM : 600
    Toplam İskonto : 259,98
    Net Tutar : 340
    KDV : 97,2
    GENEL TOPLAM : 637,2

Hatam varsa lütfen bildirin.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bu Konu için Etiketler