Toplam 5 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 5 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Gayrimenkul Satışı hk.-İktisap Bedeli-

Gayrimenkul Satışı hk.-İktisap Bedeli-

Herkese Merhaba
    Sorum Şirket aktifine kayıtlı gayrimenkul ile alakalı
    1990'da şirket aktifine kayıtlı gayrimenkulun Kdv'si olmadığını biliyoruz.
    %75'inin kurumlar vergisinden istisna olduğunuda biliyoruz.
    Ancak kafama şu takılıyor

1990'da bu dükkanı aldığımızda dükkanın o günkü bedeli 3,5 milyon TL imiş. Yani bugün için çok anlamı olmayan bir bedel,belki bugünkü karşılığı 350 bin TL yada belki 35 bin TL bunu bilemiyorum.

Şimdi biz bu daireyi satarken bugün kü rayici 300 bin civarında, iktisap bedeli olarak o yılın alış ayının tüfesi/bu yılın satış ayı tefesi*alış bedeli dersek = doğru sonuca ulaşmış olur muyuz?

Teşekkürederim

Müdavim Üye
    Vergi yasalarımızda böyle bir uygulama yok. Yaptığınız işlem yanlış/hatalı olur.

Tek bir çıkış yolunuz var o da enflasyon düzeltmesi. 2003 veya 2004 artık hangi yılsa tam hatırlayamadım:
    Dükkan ın kayıtlı bedeline enflasyon muhasebesi uygulanmış mı kontrol edip, uygulanmadıysa gerekli enflasyon düzeltmesini
    yaparsanız. Alış bedeli makul bir seviyeye çıkacak ve dolayısıyla da kar da 'vergi istisnası göz önüne alındığında) makul bir seviyede olacaktır.

Evet üstad, bu işlemi sadece vergi mükellefi olmayanlar için uygulayabiliyoruz. Enflasyon düzeltilmesi yapılmış,ordan biraz kurtarıyoruz.Ve o yıllar için yeniden değerlendirme yapılmadığından daha sonra yapamıyoruz.

Müdavim Üye
    maliyet revizesi yapabilirsiniz.

İlk defa duydum biraz açmanız mümkün mü?

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bu Konu için Etiketler