Toplam 4 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 4 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Vergi İncelemesi

Yeni Üye

Arrow Vergi İncelemesi

Yaklaşık 2 yıl once sözleşmesini feshettiğim ve defterlerini iade ettiğim bir limited şirketle ilgili benim defterlere baktığım yıla ait bir vergi incelemesi başlanacağı söylendi.Ortaklara ulaşılamıyormuş.Elimde bulunan numaraları inceleme memuruna verdim ancak kendim de aradığımda telefonların iptal olduğunu gördüm.İnceleme dönemi 2009 ve neredeyse zamanaşımına uğramak üzereyken böyle bir talep geldi.Sorum şu:

1-Ortaklara ulaşılamazsa vergi incelemesindeki süreç ne olacaktır?
    2-Bu durumun beni bağlayan bir yönü var mıdır?

Tesekkür eder,Saygılar sunarım.

Müdavim Üye
    seni bağlayan bir durum yok elindeki belgeleri vermezsende birşey olmaz. Bu arada 2009 un zaman aşımına 2014 yılı sonuna kadar zamanaşımı war bu da size ek bilgi.
    Tanrıya bana bir bisiklet vermesi için dua ederdim sonra tanrının çalışma tarzının bu olmadığını anladım gidip kendime yeni bir bisiklet çaldım sonra tanrıya günahlarımı affetmesi için dua ettim.

Yeni Üye
    Haklısınız 2014.Dikkat etmemişim.Teşekkür ederim.

Moderatör gokhankilicoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Mükellefin kullandığı sahte faturalardan dolayı meslek mensubunun bu işler karşılığında % komisyon karşılığında bir bedel alıp almadığı araştırılarak bu işlemlerin ardından sorumlu olup olmadığı konusu ortaya çıkmaktadır. Konu ile ilgi mahkeme kararları vardır mesela bir örnek ;

Danıştay 4. Dairesi ise konuyla ilgili olarak verilen 9/3/2005 tarih ve E:2004/1877-K:2005/347 sayılı kararları gereğince, “Muhasebecinin sorumluluğu, imzaladıkları beyannamelerde yer alan bilgilerin defter kayıtlarına ve bu kayıtların dayanağını oluşturan belgelere uygun olmamasından doğmakta olup, şirketin düzenlediği faturalar karşılığında %5 komisyon geliri elde ettiği varsayımına dayanılarak 213 sayılı VUK’nun mük. 227. maddesi uyarınca muhasebeci olan davacının sorumluluğuna gidilemeyeceği” şeklinde karar verilmiştir.

Bu konuya pek nadiren rastlanıyor. Yani maliye sahte fatura kullanımının olduğunda dair bir suç tespit ettiğinde nadirende olsa muhasebeciyide suçlamada bulunabiliyor.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bu Konu için Etiketler