merhabalar,
acil bir konu hakkında yardımınıza ihtiyacım var;

yeni kurduğumuz (franchase) bir restorantımızda kurulan yazarkasa multinet, sodexo, setcard gibi yemek kartlı poslardan geçen tahsilatları da yazarkasaya yönlendirip fiş kesimi yaptırıp fişinde altına tahsilat türünü multinet, sodexo v.s. şeklinde not düşürerek kapatıyor.

Z raporunu aldığımızda rapordaki nakit, kredi ve diğer diye adlandırılan 3 adet kalem bulunuyor. bu yemek kartlı satışları diğer diye yazılan kısıma atarak bunu Z raporu toplamına ilave ediyor.

bu sistemi engelleyemiyoruz, değiştiremiyoruz.
ay sonunda da bu yemek kartlı firmalara (multinet v.s.) toplu fatura keserek onlardan tahsilat yoluna gidildiği için çift vergilendirme gibi bir durum söz konusu oluyor.

bu durumda şu an için yazarkasanın verdiği bu tip fişleri saklatıyorum müşterilere verdirmiyorum.

bir fikre göre bu fişlerin toplamını her gün toplayıp o günkü Z raporundan düşerek kaydına alacaksın, bir nevi iptal edeceksin deniyor.
bu çok uğraş verici bir iş oluyor.

şöyle bir imkan daha var mı?
yazarkasa yazılımını ayarlayarak bu tip fişlerde %99 indirimle tahsil edip sıfırlamak yani ödeme almamak gibi bir yöntem mail açıdan doğru mudur?

değerli üstadlarım bu konuda fikirlerinizi bekliyorum.
mutlaka başına gelen arkadaşlar vardır.
özelgelerde fişi iptal edeceksin deniyor ama nasıl iptal?
teşekkürler..