Toplam 2 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 2 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: İşletme hesabına göre tutulan kuyumcuda stok sorunu

Yeni Üye

İşletme hesabına göre tutulan kuyumcuda stok sorunu

Merhabalar. Yeni gelen bir kuyumcu defteri(işletme defteri) hakkında pek fazla bilgi sahibi değilim. İşletme sahibi bana, elimde bulunan altın, hesap özetinde gözüken stoktan daha fazla dedi. Herhangi bir inceleme durumunda bunu nasıl izah edeceğimizi sordu. Üstadlarım bu konunun nasıl düzeltileceği hakkında bilgilerinizi talep ediyorum.

Kıdemli Üye
    T.C.K. noları yazarak gider pusulası ile altın alımlarını kayda alsınlar.Kuyumcu toptancısından fatura alsınlar.toptancı kuyumcular matrahsız beyan ediyormuş.İşçilik kdv si isterler.altın satmaya gelen vatandaşın kimlik no ve bilgilerini alıp anında gider pusulası düzenlerse sorun çözülür.gider pusulası düzenlemeye alıştırın.siz üstlenmeyin bilançoya geçtiği zaman ba bildirimi düzenleniyor.Tersi durumda kayıtlı envanter filli envanterden az olsa daha sorunlu.sürekli yükselen altın fiyatları nedeniyle defter değeri piyasa değerinin altında kalıyor.Kuyumcunun deftere kayıtlı altın fiyatlarını piyasa değerine yakın çıkması sürekli alım-satım dinamiği içinde olması,altın alımı yaptığı zaman da üşenmeden gider pusulası düzenlemesi, yeni mal aldığı zaman toptancıdan fatura alması gerekiyor.Mükellefin stoklarını düzelttirmek için altın alımlarını belgelendirdin.Ertesi gün gram 200 tl.ye çıkarsa senin yüzünden oldu der.şimdi gram kaç tl bilmiyorum diyelim 140 tl.bugün 140 dan aldın ertesi gün 200 e çıktı.otomatik olarak her sattığı 22 ayardan 60 tl brüt kar çıkar.ona göre iyi düşün.Vatandaş sorumluluğun kendi alsın sen uyarıda bulun.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bu Konu için Etiketler