Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: yemek kartlı satışlar ve yazarkasa

Üye
    Nereden
    smmm

yemek kartlı satışlar ve yazarkasa

merhabalar,
    acil bir konu hakkında yardımınıza ihtiyacım var;

yeni kurduğumuz (franchase) bir restorantımızda kurulan yazarkasa multinet, sodexo, setcard gibi yemek kartlı poslardan geçen tahsilatları da yazarkasaya yönlendirip fiş kesimi yaptırıp fişinde altına tahsilat türünü multinet, sodexo v.s. şeklinde not düşürerek kapatıyor.

Z raporunu aldığımızda rapordaki nakit, kredi ve diğer diye adlandırılan 3 adet kalem bulunuyor. bu yemek kartlı satışları diğer diye yazılan kısıma atarak bunu Z raporu toplamına ilave ediyor.

bu sistemi engelleyemiyoruz, değiştiremiyoruz.
    ay sonunda da bu yemek kartlı firmalara (multinet v.s.) toplu fatura keserek onlardan tahsilat yoluna gidildiği için çift vergilendirme gibi bir durum söz konusu oluyor.

bu durumda şu an için yazarkasanın verdiği bu tip fişleri saklatıyorum müşterilere verdirmiyorum.

bir fikre göre bu fişlerin toplamını her gün toplayıp o günkü Z raporundan düşerek kaydına alacaksın, bir nevi iptal edeceksin deniyor.
    bu çok uğraş verici bir iş oluyor.

şöyle bir imkan daha var mı?
    yazarkasa yazılımını ayarlayarak bu tip fişlerde %99 indirimle tahsil edip sıfırlamak yani ödeme almamak gibi bir yöntem mail açıdan doğru mudur?

değerli üstadlarım bu konuda fikirlerinizi bekliyorum.
    mutlaka başına gelen arkadaşlar vardır.
    özelgelerde fişi iptal edeceksin deniyor ama nasıl iptal?
    teşekkürler..

Kıdemli Üye
    Nereden
    Antalya
    Firma eğer kesilen fişleri müşteriye vermiyor ise neden Y.Kasa fişi kestiriyorsun ki... Multinetli satış olmasından dolayı zaten fatura yada benzeri bir fiş kesemezsiniz....

Üye
    Nereden
    smmm
    kurulan sistemde biz franchase olduğumuz için ciroya göre prim ödeyeceğiz ve ana firma bize keseceği ciro primini belirlerken kaçak iş olmasın diye bilgisayarlı networklü yazarkasası ile öğrenerek kesiyor. sistemi değiştiremiyoruz.
    bahsettiğiniz gibi yazarkasadan fiş kesilme zorunluluğu olmadığını ben de biliyorum ama buna müdahale şansım yok.
    petrollerde de aldığı fişleri faturaya çevirmek isteyen firmalara da bu gibi yöntemler uygulanarak fişleri iptal ederek yani faturaya iliştirilerek tekrar fatura kesiliyor diye biliyorum ama aynı şey mi emin değilim..
    fikirlerinizi bekliyorum.
    teşekkürler.

Kıdemli Üye
    Nereden
    Türkiye
    Sayın milat,
    Hangi restoran programını kullanıyorsunuz. Genresman mı ?
    www.orka.com.tr

Üye
    Nereden
    smmm
    Alıntı Doğan YILMAZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sayın milat,
    Hangi restoran programını kullanıyorsunuz. Genresman mı ?
    özel mesajdan yazdım Doğan Bey.

Üye
    Nereden
    İstanbul
    Yeni nesil yazar kasalarda ödeme tipi olarak "yemek çeki" seçilerek mali işlem dışı fiş çıkartılabiliyor.
    one life, live it!

Kıdemli Üye
    Nereden
    Antalya
    Alıntı ashba Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yeni nesil yazar kasalarda ödeme tipi olarak "yemek çeki" seçilerek mali işlem dışı fiş çıkartılabiliyor.

Evet arkadaşımız burda güzel bir noktaya değindi... Bizim burda Havalimanında Burger Kıng var bundan biz multi net ile yemek alıyoruz...Ve yazar kasa fişinin altında Mali değeri yoktur diye bilgi veriliyor........ Yani Satış ama gelir olarak işlem görmüyor.

Müdavim Üye
    sayın milat arkadaşım bu mali işlem dışı diye fişi kestirme işini nasıl düzeltebildiniz benzeri sorun bende de var benimde şu an faturabank işletmemde mali işlem dışı diye fiş kesmem gerekiyor yeni nesil vera pos makinası kullanıyorum servis bir türlü çözemedi işi

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bu Konu için Etiketler