Toplam 3 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 3 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: fatura saatine dikkat etmek gerekir mi?

  1. #1
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    20.Mayıs.2020
    Mesajlar
    207

    fatura saatine dikkat etmek gerekir mi?

    Şimdi e irslaliye de dakika ve saat var biz satış firması olarak günde belki 50 yere mal satıyoruz ve stoklarda olmayan malı ıdşarıdan temin ediyoruz karşı firma bize faturayı daha kesip göndermeden biz hemen girişini yapıp sonrada çıkışını yapıyoruz sonrada mal aldığımız firmadan gelen faturayı kontrol ediyoruz bir sıkıntı yok mal sirkülasyonu da çok ama bize kesilen fatura bazen akşamda kesilebiliyor yada irsaliye de olası bir denetimde siz saate dakikaya uymamışsınız denir mi acaba kısaca ben 15:45 de alım faturası girdim 15:46 de da çıkışını yaptım ama bu alım faturası bana akşam 17:40 da geliyor sorun olur mu?

  2. #2
    Moderatör hadisat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22.Haziran.2007
    Nereden
    Kartal/İstanbul
    Yaş
    55
    Mesajlar
    15,044
    sayın mustafa kayaduman 509 nolu VUK.nunu tebliğinin ilgili e-irsaliye bölümünde her ne kadar e-irsaliyede bulunması gereken saat kısmından bahsetsede kanunun VUK.230-231.maddelerinde saat yok ve bu maddelerde belirtildiği gibi fatura ve irsaliye kesilmeside kanuni olandır,yani çok detaya girmiyorum bu dediğinizden dolayı sıkıntı yaşarmısınız bilemem ama yaşarsanız saat yazılmaması veya yanlış yazılması durumundan değilde ispat açısından sıkıntı yaşanabilir ama onuda izah edersiniz arada bir kaç saat sorun olsada al sat yapıyoruz ve sipariş üzerine işlemler yürüyor ve çok hareketlilik oluyor ve mutlaka mallar o gün grip çıkıyor sorun yok dersiniz zaten envanter kayıtlarındanda görürler sorun olmaz,yani bu dediğinizden dolayı sıkıntı yaşamamalısınız olmamalı şahsi düşüncem,kolay gelsin.
    Hüseyin GÖCEN/Serbest Muhasebeci Mali Müşavir
    '' Yaradılanı Severiz Yaradandan Ötürü''

  3. #3
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    28.Ağustos.2013
    Mesajlar
    288
    Anlattığınız konunun mali denetim açısından doğuracağı bir sorun olmaz. Fatura kesilmesi malın teslimine bağlı değildir, borçun doğuşunu, miktarını ve tarihini belirleme açısından önemlidir. Fakat tedarikçiyle teslimat ya da borcun ifası konularnda ihtilaf doğar da iş mahkemeye taşınacak olursa, tarafların haklılığını hakime gösterme aç ısından bu saat ve tarih çok elverişli olmayabilir. İş hayatı içinde böyle bir sorunda ender karşılaşılan bir durumdur.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •