Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 40 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: MESLEKİ SAYGINLIK İÇİN NELER YAPABİLİRİZ.

  1. #1
    Müdavim Üye
    Üyelik tarihi
    29.Haziran.2012
    Mesajlar
    657
    Sayın Meslektaşlarım,

    Bu forumda her meslektaşım kendi fikirleri çerçevesinde mesleğin gelişimi ve saygınlığının artması için yorumlar yapmaktadır. Bana göre mesleğimizin saygınlığının arttırılması hem bağımsız denetimden hem tahsilat sorunundan hemde mükellef sınırlamasından önemlidir.

    Bir örnek vermek gerekirse bugün bir avukat kimliği taşıyan vatandaşı polis sokakta durduramaz. Gerekli prosedürleri tamamlamadan üstünü, çantasını, arabasını, evini, iş yerini arayamaz.

    Belki bu örnek bize uygun değil ama mesela en azından işimizle ilgili vatandaştan bizi ayıracak bazı düzenlemeler yapılabilir.


    Mesela;

    -Sözleşme yaptığımız mükellefin işlemlerini yaparken vekalet istenmemesi,
    -İdarenin ulaştığı KOD listelerini sözleşme yaptığımız mükellefler bazında kontrol edebilmemiz,
    -Vergi dairesi, SGK ve Ticaret Odalarında meslek mensupları veya yardımcı eleman kimliği taşıyan çalışanları için ayrı takip bankoları oluşturulması,

    siz sayın meslektaşlarımın da bu konuda bildireceği fikirleri metin haline getirip kayıtlı olduğumuz odalara veya ortak imza ile TÜRMOB bildirmek şartıyla yol alabileceğimizi düşünüyorum.

    Saygılarımla,

  2. #2
    Müdavim Üye
    Üyelik tarihi
    19.Aralık.2010
    Mesajlar
    1,302
    Mesleki saygınlık için en başta meslektaşlık hukukunun gelişmesi gerekir. Yani önce biz birbirimize saygı göstereceğiz sonra vatandaştan bekleyeceğiz. Sonra odayın/birliğinin belirlediği kurallara riayet edeceksin. Yani en başta tarifeye uyacaksın. İlk başta aklıma gelen bunlar...


  3. #3
    Müdavim Üye
    Üyelik tarihi
    24.Temmuz.2007
    Nereden
    Adana
    Mesajlar
    1,263
    Az önce bir arkadaşım aradı. Lise yıllarından.
    Muhasebecisinin ilgisizliğinden falan bahsetti.
    Memnun değilmiş. Benimle çalışmak istediğini beyan etti. Bende gel görüşelim dedim.Muhasebecisi ile görüşmüş.Ayrılacağım demiş. Meslektaşın suratı düşmüş.Ya niye böle oldu falan....
    Bu işin bedeli 90 tl BEN 25 LİRA ALIYORUM SENDEN. KİM 25 TLYE BAKAR Kİ demiş. Neyse dosyayı alıp gelecekmiş. Ne diyim şimdi nutkum tutuldu.
    Gel desem o fiyata bakmam ben. Gelme desem arkadaş donuçta.
    Bir de 25 tlye işletme defterine bakan MESLEKtaş.(Mesleğe taş koyan mı desem?)



  4. #4
    Ziyaretci


    25tl ye defter tutanlar var birde bagkur ssk v.d ile ilgili tüm ödemelerini yaparım diyip defter bulmak için kapı kapı dolaşan büyük muh var oldugunu biliyoruz. meslegin saygınlıgı...önce birbirimize.. ha bide ben falanın defterini aldım diye başka bir muh bürosundan evraklari isteyen büyük muh türedi.. SAYGINLIK FALAN OLMAZ KARDEŞİM BÖYLE DEVAM ETTİKTEN SONRA

  5. #5
    Müdavim Üye
    Üyelik tarihi
    30.Ağustos.2012
    Mesajlar
    486
    25 TL ye defter tutmak. İnanılmaz ama gerçek. İşte bu yüzden defter sınırlaması gelsin, bürolarda tutulacak defterler makul bir sayı ile sınırlansın. Defter sınırlaması olsa, bu kişi 25 TL ye defter tutabilirmi ? Yoksa iflas bayrağını çekip gider mi. Bence ikincisi olur ve çok da güzel olur. Maliye baktı, meslek örgütlerinin böyle bir düzenleme talebi yok, halimize acıyıp, "bari biz bunlara bir çeki düzen getirelim, ne bu böyle" dedi sanırım.Edited by: Kusursuz_Fırtına

  6. #6
    Ziyaretci
    Muhasebe mesleğinin aynı denetim mesleğinde olduğu gibi, bilgili ve deneyimli meslek mensupları tarafından ekip halinde yürütülmesi gerekiyor. Meslek mensubu stajerliği sırasında müşteri ilişkileri eğitimi de alması gerekiyor. Meslek mensubunun sunduğu hizmeti müşterinin durumuna göre farklılaştırması, müşterisinin mali ve ruhsal durumunu çok iyi gözlemlemesive analiz etmesigerekiyor. Verilen hizmetten elde edilen rapor, beyanname ve bildirimlerin müşteri ile paylaşılması gerekiyor. Aylık mizan ve kar-zarar hesaplarının müşteri ile birlikte değerlendirlmesi gerekiyor. Yeni dönemde meslek mensubunun ileri düzeyde excel bilmesi gerekiyor. Rekabetşartları acımasızca işlediğinden öncelikle elinizdeki müşterinin kıymetini bilin ve müşterinizi kaçırmayın.
    https://www.iktisadidayanisma.com/Mu...7ed62a330.aspx

  7. #7
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    21.Ocak.2009
    Mesajlar
    243
    deneme 1 her şeyi çok güzel yazmışsınız ve haklısınız.Ancak söylediklerinizi anlayacak mükellef bulmak çok zor.Adamlar 25 tl.ye defter tutan muhasebeciye gidip bir de hizmet bekliyorlar.Bir çoğu sadece vergi ödememeye endeklenmiş.Onlar için en iyi muhasebeci vergi ödetmeyeni.Yoksa mizan,bilanço o bu fazla önemi yok onlar için.

  8. #8
    Müdavim Üye
    Üyelik tarihi
    24.Temmuz.2006
    Nereden
    Adana
    Mesajlar
    1,571
    Alıntı MURAT AVCI Nickli Üyeden Alıntı
    Mesleki saygınlık için en başta meslektaşlık hukukunun gelişmesi gerekir. Yani önce biz birbirimize saygı göstereceğiz sonra vatandaştan bekleyeceğiz. Sonra odayın/birliğinin belirlediği kurallara riayet edeceksin. Yani en başta tarifeye uyacaksın. İlk başta aklıma gelen bunlar...
    [img]smileys/smiley32.gif[/img] [img]smileys/smiley32.gif[/img] [img]smileys/smiley32.gif[/img]
    baki kalan bu kubbede hoş bir sada imiş

  9. #9
    Moderatör hadisat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22.Haziran.2007
    Nereden
    Kartal/İstanbul
    Yaş
    55
    Mesajlar
    15,044



    kesinlikle haklısın sayın twobali bu şuanki sistemde bununda düzelmesi çok zor ve tek çareside bilenle bilmeyenin ayrılması hakkını alması ve bunun içinde denetimin adam gibi ve olması gibi gereken gibi yapılmasıdır ve gerisi hikayedir ve ben 20 senedir adam gibi denetimi görmedim ve muhasebe standartlarına uyulup uyulmadığını kontrol edenide görmedim ve hal böyle iken nasıl olacak,kolay gelsin.
    Edited by: hadisat
    Hüseyin GÖCEN/Serbest Muhasebeci Mali Müşavir
    '' Yaradılanı Severiz Yaradandan Ötürü''

  10. #10
    Ziyaretci
    25 TL. ye defter tutmayı önlemek için neler yapılabilir?Meslek mensubuna müşteri sınırlaması getirilmesini desteklemeliyiz. İşletme defterlerine de kapanış tastiki getirilmelidir. Mali müşavirlik için şirketleşmeyi teşvik etmeli, bağımsız denetimde olduğu gibi gerekirse belli ciroyu geçen işletmelerin mali müşavirliği için mali müşavirlik şirketi olmasını zorunlu tutmalıyız. Gelir idaresinin müşteri sınırlaması ile ilgili yazısının cevaplanmasındasadece meslek mensubunun bizzat kendi yapabileceği işler dikkate alınmalı, yanında çalışan elemanlar dikkate alınmamalıdır. Diğer mesleklerde olduğu gibi meslek mensubu belgesini aldıktan sonra en az üç yıl muhasebe yardımcısı olarak çalışmalıdır. Gerek stajyerlik döneminde gerekese belge alındıktan sonraki üç yıllık dönemde meslek mensubunun bizzat çalıştığı denetlenmelidir. Resmi yoldan açıklanmadı diye denetimle ilgili taslakları görmemezlikten gelen Turmob, gelir idaresinin meslek mensubu başına düşecek müşteri sayısı ile ilgili olarak resmi yoldan gönderdiği yazıya ne cevap verdiğini açıklamalıdır. Eğitim toplantılarının neden beş yıldızlı otellerde, kuzey kıbrısta yapıldığını odalar açıklamalıdır. Odalarda bulunan Tesmer, mevzuat ve eğitim komisyonlarının daha faal olmamasının sebepleri açıklanmalıdır. Zorunlu mesleki eğitimlerin en başlaması gerekmektedir. Mesleğe giriş için en az 25 yaş, en fazla 65 yaş şartı getirilmelidir. En önemliside zorunlu olmadıkca eğitimlere katılmayan, olup bitenlere ses çıkarmayan, sorgulamayan, görmemezlikten gelen meslek mensubuna eğer hala ağlamaya devam ederse meme vermek lazımdır.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •